Växa fram

Nu tittar det upp växter lite här och där, både i Orangeriträdgården och i Skogslund. Soliga dagar ägnas mest åt att fortsätta arbetet med omställningen av Orangeriträdgården till en vacker, varierad och ändamålsenlig köks- och prydnadsträdgård. Vi flyttar och delar plantor, gödslar och täcker med det karaktäristiska träfliset. De första plantorna har börjat hamna på försäljningsbordet – just nu intressanta perenna lökar som segerlök och kantlök, äppelmynta och ett och annat.

Samtidigt händer det mycket inomhus. Chilin har vuxit till sig och de flesta plantorna har fått nya krukor. Senare i vår kommer det att finnas en del plantor till försäljning. Vi har sått tomater och en mångfald kryddor och mer väntas… De första sticklingarna från Orangeriets pelargonsamling har tagit sig fint och väntar på omplantering.

Nog märks det att ljuset vänt tillbaka. Det både ger mer energi och kräver mer energi av oss som odlare. Mest av allt är känslan den att det är en befrielse att få ta tag i trädgården igen, forma om, sköta och se allt växa!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s