Tomat och chili

Nu svämmar Orangeriet och alla ytor i Skogslund över av plantor. Tomatplantorna har skolats om och chiliplantorna skjuter i höjden. Med början i valborgshelgen kommer vi att sälja plantor av en mångfald olika sorter. Det går också bra att ringa eller mejla och boka plantor!

De chilisorter vi har är bland annat Bulgarian carrot, en gulorange medelhet chili som ger stora mängder vackra frukter, Espelette som har baskiskt ursprung och är väldigt aromatisk, god både som grön och röd, Coral som ger röda medelheta frukter och klassikern Hungarian yellow hot wax. Och några till!

Vill man odla tomat på liten yta finns den vackra Tiny Tim som ger mängder av körsbärstomater, eller för ampel varianten Tumbling Tom. Mycket att skörda även från balkongen! Vi har också plantor av röda, goda körsbärstomaterna Trixi och Cheerio samt många varianter för varmt läge på friland eller i kallväxthus – Stupice, Matina och Glacier för att nämna några. Det finns också strimmiga Tigerella, gula Gelbe dattelwein som ger små droppformade tomater i klasar och en handfull sorter till. Alla plantor är uppdragna i krav-märkt jord och lokalt gödsel samt i möjligaste mån med ekofrö.

 

Här hittar ni oss:

Lördag 29/4 kl 10-14 står vi på torget i Älmhult med Det lokala skafferiet under hållbarhetsveckan. På söndagen är det kosläpp på Höö gård mellan 11.30-14 och på måndag 1/5 är det kosläpp på Stenshult mellangård utanför Pjätteryd. Det kommer att finnas plantor och honung till försäljning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s