Andelsjordbruk

Från försommar till senhöst levererar vi grönsakslådor till våra andelsjordbrukare. De innehåller en mångfald av säsongens bästa grönsaker och varierar kraftigt i innehåll.

Du får det bästa vi har just när det är bäst, vet att det är odlat på ett miljömässigt hållbart sätt och lokalt producerat. Du får också prova på nya grönsaker och vägledning för att tillaga dem. Vi får förutsägbarhet och trygghet och kan satsa på våra odlingar och leva på odling i liten skala.

Lådorna finns i två storlekar, liten och stor.

Lilla lådan är lagom för en person som äter mycket grönsaker eller två personer. Den innehåller aldrig mer än ett kilo potatis och har ett varierat innehåll, om än inte med riktigt alla de grönsaker som finns i Stora lådan.

Stora lådan passar en familj på 3-5 personer som vill laga mer grönsaker. Se det som inspiration och utmaning om ni är färre! Lådan är rejält varierad och innehåller många sorters grönsaker.

Med alla lådor följer ett brev med receptförslag, en lista på de sorter som ingår i veckans låda och en kort rapport från odlingarna.

Lådorna hämtas på Butiken Möckelsnäs, onsdagar mellan 16-18. Vi har också möjlighet att köra ut lådor i Älmhult till en kostnad av 50 kr per låda.